A weboldal használatakor sütik töltődnek le.

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Kérjük, fogadd el az Adatkezelési Irányelveket!

Ballagási tablókiállítás az ÁRKÁD-ban
2018.04.13.
Nyári Kuponnapok
2018.05.31.

LEGO-varázslat az ÁRKÁD-ban 2018. május 4-27. között

A világ talán legismertebb és legsikeresebb játéka – ahogy még sohasem láttuk! A Lego tematikus vitrinekkel és óriásfigurákkal érkezik a szegedi ÁRKÁDba, hogy elvarázsolja a kicsiket és nagyokat egyaránt. 

Szinte nincs is olyan gyerek, akinek a játékai között nincs legalább egy pici Lego-figura, olyan pedig egészen biztosan nincs, akit ne hozna lázba a sokoldalú építőjáték. Szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni Legóból a több mint 10 ezer féle alkatrész segítségével, erről az ÁRKÁD látogatói is megbizonyosodhatnak május 4. és 27. között.

Itt lesznek például 3D-s óriás figurák: Star Wars szereplők, a Friends lányok, a Ninjago és Nexo modellek, Woody a Toy Story-ból, s még számtalan meglepetés. A hatalmas terepasztalokon magángyűjtők és építők (afolok) egyedi kreációi ragadnak magukkal: a fantasztikus Star Wars jelenetektől a LEGO városka életéig. A Disney-s gyűjtemény előtt átélheted újra kedvenc mesédet és elkápráztat a több mint 4000 darabból álló nagy részletességgel megalkotott, ikonikus Hamupipőke kastély vagy épp csatára kellhetsz a Carib tenger kalózaival. Aki egy kis utazásra vágyik, annak is érdemes ellátogatnia hiszen a világ különböző pontjaira varázsolnak el a LEGO architecture pompázatos épületei, város részletei!

A gyerekek pedig a klasszikus, dupló és friends játszóba belefeledkezhetnek az alkotás örömébe!

A Lego kocka – csalóka módon – nagyon egyszerűnek tűnhet, ám alapos tervezés és komoly gyártástechnológia szükséges minden egyes alkatrész előállításához. Ennek köszönhető, hogy a tizenévesek számára tervezett Technic készletek motorjai és fogaskerekei gond nélkül összeépíthetők akár a háromévesek számára készült DUPLO kockákkal.

Évente körülbelül 20 milliárd Lego-kocka készül, ami óránként 2,3 millió kockát jelent. Az összes elemnek ugyanolyan szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelnie. Az összerakásukhoz és szétszedésükhöz szükséges erő pontosan meghatározott, maguktól nem eshetnek szét az összerakott darabok. A megfelelő összetartó erő eléréséhez ezredmilliméteres pontossággal készülnek az alkatrészek; az eltérés legfeljebb 0,002 mm lehet.

Egymillióból 18 selejt....

A JÁTSZÓSZIGET NYITVATARTÁSA:

  • Hétköznapokon: 15:00 - 19:00
  • Szombaton: 10:00 - 19:00
  • Vasárnap: 10:00 - 18:00

Érdekes LEGO-tények

  • Ha összekapcsolnánk az évente gyártott LEGO elemeket, az olyan hosszú lánc lenne, hogy több mint ötször körbeérné a Földet.
  • Átlagosan 62 LEGO kocka jut egy emberre a Földön
  • Hat darab 2x4-es kockát 915 millió féleképpen lehet variálni.
  • 1949 óta megközelítőleg 440 milliárd LEGO kockát gyártottak. Ez azt jelenti, hogy a föld minden egyes lakójára átlagosan 62 darab LEGO kocka jut.
  • Évente több mint 400 millió gyerek játszik LEGO-val.
  • Másodpercenként 7 doboz LEGO-t adnak el világszerte.

A LEGO neve a dán „leg godt!” kifejezésből származik, ami azt jelenti: „játssz jól!”

Gyereknapi LEGO akció és kvíz játék a Liliputnál!

Ha végigjártad a LEGO kiállítást, ugorj be a Liliput játékboltba és töltsd ki náluk az izgalmas LEGO Kvízt! Az első 200 válaszadó ajándékba kap egy LEGO City 40175 Rendőrségi küldetés szettet. Ráadásként szuper LEGO akció is vár rád egészen gyereknapig! Nyomás!